Taylor gelukkig om even weg te zijn bij Ajax

Taylor vindt rust bij Jong Oranje: 'Echt bizar dat we praten over degradatiezone'

10 oktober 2023 om 09:00

Kenneth Taylor vindt het fijn om even weg te zijn bij Ajax. De middenvelder is de komende dagen actief bij Jong Oranje en geeft aan daar één van de leiders te willen zijn.

Taylor speelde al meerdere interlands met het grote Oranje, maar neemt het deze week met Jong Oranje op tegen Georgië en Gibraltar. Zijn focus is even weg bij de malheur van Ajax en dat stelt hem voor nu gerust. "We proberen als team deze slechte reeks echt te doorbreken, maar het is zo frustrerend dat het niet is het gelukt en dan is het soms fijn om er even uit te zijn", vertelt Taylor tegen het Algemeen Dagblad. "Net als dat je weer eens wil winnen, in een goede fase terecht wil komen. Want dán pas kun je die omslag maken. Dan verandert de sfeer, gaan sommige dingen weer vanzelf. Dat is echt zo belangrijk. Het is echt bizar dat we nu praten over de degradatiezone."

Bij Jong Oranje hoop Taylor een dragende rol op zich te nemen. "Ik denk dat ik hier één van de leiders moet zijn, zeker. Al doe ik dat een beetje op mijn eigen manier, niet echt als een echte aanvoerder." Teamgenoot Devyne Rensch is de eerste aanvoerder van Jong Oranje. "Hier heb je jongens uit verschillende teams en competities, in een andere omgeving. Bij de ene gaat het goed, bij de ander niet. Dat wordt hier allemaal uitgeschakeld."