Sevilla heeft een nieuwe trainer

PSV-opponent heeft nieuwe trainer binnen: Alonso aan de slag bij Sevilla

10 oktober 2023 om 16:55
Laatste update: 10 oktober 2023 om 17:08

Sevilla heeft in Diego Alonso een nieuwe trainer aangesteld. De Spaanse club ontsloeg eerder deze week nog José Luis Mendilibar, na het 2-2 gelijkspel tegen Rayo Vallecano.

Via de officiële kanalen maakt Sevilla, dat een van de groepsgenoten is van PSV in de Champions League, staat in LaLiga na acht wedstrijden met acht punten op plek veertien. Het gelijkspel van afgelopen weekend was voor de clubleiding van Sevilla de druppel om trainer Mendilibar de laan uit te sturen.

Na zijn vertrek bij Uruguay in februari van dit jaar zat Alonso zonder werkgever. Voor zijn klus als bondscoach stond Alonso aan het roer van onder meer Inter Miami, Monterrey en CF Pachuca. Met de twee laatstgenoemde veroverde de oefenmeester de CONCACAF Champions League.

Met Sevilla kan Alonso na de huidige interlandperiode direct aan de bak. Op 21 oktober wacht een thuiswedstrijd tegen Real Madrid, waar drie dagen later Arsenal op bezoek komt.

In Alonso haalt Sevilla de derde trainer van 2023 in huis. Eerder dit jaar Mendilibar juist de opvolger Jorge Sampaoli, die in maart de laan werd uitgestuurd.