'Van Gaal verrast en schuift voormalig AZ-directeur naar voren bij Ajax'

'Van Gaal verrast en schuift voormalig AZ-directeur naar voren bij Ajax'

10 oktober 2023 om 22:15
Laatste update: 10 oktober 2023 om 22:21

Louis van Gaal schuift Marijn Beuker naar voren voor de technische wederopbouw bij Ajax, meldt De Telegraaf. De bestuurder was tussen 2013 en 2021 directeur voetbalontwikkeling bij AZ en was de laatste jaren actief in Schotland.

De krant schrijft dat Beuker mogelijk uit Schotland terugkeert om een functie bij Ajax uit te oefenen. Na zijn avontuur bij AZ verliet Beuker Nederland om aan de slag te gaan bij het Schotse Queen's Park FC. Daar is de inmiddels 39-jarige Nederlander sportief directeur en was hij een tijd ook interim-trainer. 

Beuker moet Ajax zien te helpen in wat alleen als een crisis kan worden beschreven. De club staat zestiende in de Eredivisie, al moeten er nog wel twee wedstrijden worden uitgespeeld. De vertorokken Sven Mislintat haalde twaalf aanwinsten uit alle hoeken van Europa en gaf ruim 115 miljoen euro uit, maar het wil nog niet boteren tussen de spelers van Ajax op het veld.

Het is onduidelijk in welke rol Van Gaal Beuker het liefste wil zien. Beuker startte in 2005 in de voetballerij als sportwetenschapper bij AS Roma en arriveerde in 2007 bij AZ. 'Volgens bronnen binnen de club staat Beuker open voor Ajax, waar een speciale (directeurs)functie voor hem moet worden gecreëerd. Samen met de nog te benoemen directeur voetbalzaken en hoofd jeugdopleidingen moet de voormalige AZ’er de Ajax-academie grondig herstructureren en het Ajax-DNA bewaken', schrijft de krant.