Verbruggen beleeft 'bittersweet' debuut bij Oranje: 'Er zat zeker meer in'

Bart Verbruggen heeft een bitterzoet debuut beleeft bij het Nederlands elftal
14 oktober 2023 om 08:43
Laatste update: 14 oktober 2023 om 08:44

Bart Verbruggen heeft een bitterzoet debuut beleeft bij het Nederlands elftal. De doelman is teleurgesteld met het 1-2 verlies van Frankrijk, maar is er toch trots op dat hij zijn eerste minuten in het Oranje-shirt heeft mogen maken.

Verbruggen kreeg vrijdagavond de voorkeur boven Nick Olij en Andries Noppert. Na zeven minuten was het al vissen voor de doelman van , die een inzet van Kylian Mbappé niet kon keren. Na dat moment groeide Verbruggen wel in de wedstrijd.

"Ik zei net al tegen de jongens, het is een beetje bittersweet", begon Verbruggen voor de camera’s van de NOS. De doelman kreeg na afloop zijn Oranje-Haasje. "Het is tegelijkertijd je grootste droom die uitkomt en je bent teleurgesteld over het resultaat. Er zat zeker meer in. Al met al is het wel een droom die uitkomt."

"Het was niet nodig", vervolgde de geboren Bredanaar, die na rust nog een keer werd geklopt door Mbappé. "De tweede goal schoot hij ook vrij aardig binnen. We hebben laten zien dat we een sterk team hebben. We zijn erin blijven geloven, in dat opzicht zeker wel een compliment naar de jongens."

Maandag speelt Oranje een beslissend duel in en tegen Griekenland. "We gaan er alles aan doen om de drie punten mee te nemen, daar moeten we voor knokken. Daar heb ik alle vertrouwen in, daar heeft het team alle vertrouwen in. Ik heb er zin in", besluit Verbruggen.