Tijjani Reijnders speelde met schijt bij het Nederlands elftal

Reijnders speelt met 'schijt' bij Oranje: 'Met die mindset ga ik wedstrijden in'

14 oktober 2023 om 08:19

Tijjani Reijnders had vrijdagavond een mindset van 'schijt hebben' in het duel met Frankrijk. De middenvelder maakte zijn basisdebuut voor Oranje en was één van de uitblinkers.

Mede door de afwezigheid van Frenkie de Jong kwam er een plekje vrij op het middenveld bij het Nederlands elftal. Daar maakte Reijnders vrijdag goed gebruik van. Of de middenvelder van AC Milan zenuwachtig was?

"Nee ik heb altijd zin om een wedstrijd te spelen", begint Reijnders na afloop voor de camera’s van de NOS. "In het veld voel ik me vrij en wil ik het team helpen met mijn kwaliteiten. Dat is door met 'schijt' te voetballen. Je moet laten zien dat je beter bent dan de tegenstander en met die mindset ga ik vaak de wedstrijd in."

"De vorige periode begonnen we met deze formatie en moesten we nog een beetje wennen, maar de patronen komen iets meer terug en we kunnen elkaar steeds wat beter vinden", vervolgt Reijnders, die baat had bij de wissels. "Dan hebben we ook snelheid met Malen bijvoorbeeld en kunnen we de ballen ook steken. Dat moeten we meer doen."

Maandag is het erop of eronder voor Oranje. De uitwedstrijd in en tegen Griekenland staat op de rol. "Cliché, maar je moet ervoor zorgen dat zij stil worden. Daar gaan we voor de volle honderd procent voor en ik heb er alle vertrouwen in", besluit Reijnders.