'Overname United van de baan: Sheikh bood miljarden, maar kreeg nee op rekest'

Overname United van de baan
14 oktober 2023 om 19:27

De overname van Manchester United door Sheikh Jassim lijkt volledig van de baan. De Qatarese oliesjeik had miljarden over voor de club, maar de huidige eigenaren zetten naar verluidt veel te hoog in.

Met dat nieuws pakt Fabrizio Romano zaterdagavond uit. Al langer wordt er gesproken over een overname van United en enkele maanden geleden leek een overname zeer dichtbij. De huidige eigenaren, de Glazers, worden niet bepaald geliefd door de achterban en Sheikh Jassim was bereid om miljarden te betalen voor de Engelse club. Naar verluidt zou de sjeik bijna zeven miljard over hebben gehad, maar het antwoord was nee.

Opvallend is dat de Glazers zelf van de club af leken te willen, maar nadat men begon te bieden draaiden zij 180 graden. Het bedrag dat Sheikh Jassim over had is dubbel de waarde van United. Daarnaast zou er ook nog eens anderhalf miljard vrijgemaakt gaan worden voor verbouwingen aan het stadion, trainingsaccommodatie en de spelersgroep. Door het afgewezen bod heeft Jassim er naar verluidt voor gekozen de onderhandelingen stop te zetten.