Ratcliffe hoopt de club uiteindelijk in handen te krijgen

'Ratcliffe krijgt volledige sportieve zeggenschap en zet in op meerderheidsbelang'

15 oktober 2023 om 12:40

Sir Jim Ratcliffe gaat bij de potentiële overname van Manchester United de volledige sportieve touwtjes in handen krijgen. De Engelsman gaat naar verluidt 25 procent van de club kopen, maar wil het daar niet bij laten.

United domineert de laatste dagen de Engelse kranten. Sheikh Jassim haakte zaterdagavond af en is geen gegadigde meer voor de club. Ratcliffe gaat naar verluidt een minderheidsbelang nemen in de club, maar volgens The Telegraph is alles nog behalve van rond. De komende dagen zullen de details worden besproken en daar zou de deal nog op kunnen klappen. Wat wel de insteek van de deal is, is dat Ratcliffe de volledige zeggenschap krijgt van het sportieve deel van de club. Zo zou hij zelf een technisch directeur aan gaan stellen en samen de hoofdlijnen uit gaan zetten.

Daarnaast wil Ratcliffe het in de toekomst niet gaan houden op slechts 25 procent. The Glazers bezitten momenteel 69 procent van de aandelen. De rest wordt vrij verhandeld op de beurs van New York. Ratcliffe wil afspreken maken waarin hij uiteindelijk de volledige zeggenschap over de club krijgt en dus minstens meer dan de helft van de club in handen krijgt. Ratcliffe staat bekend als supporter van United en heeft ook OGC Nice en FC Lausanne-Sport in handen.