Van Dijk niet te spreken over Griekse grasmat: Vreselijk, dat dit mag..'

Van Dijk niet te spreken over Griekse grasmat: Vreselijk, dat dit mag..'
16 oktober 2023 om 23:17
Laatste update: 16 oktober 2023 om 23:36

Virgil van Dijk kroonde zich als matchwinner in Griekenland, door in de slotfase een strafschop namens Nederland te verzilveren. De Oranje-captain erkende na afloop dat het een moeizame wedstrijd was en was niet te spreken over de grasmat in Athene.

Volgens Van Dijk was het te verwachten dat het Nederlands Elftal diep moest gaan tegen de Grieken. "Maar dat was wel te verwachten, natuurlijk. Ik denk dat we het op de counter een aantal keren niet goed uitspelen. Op het einde gooien zij er twee extra spitsen bij, dan moet je ook overleven", begint de verdediger na afloop tegenover de NOS.

Van Dijk ergerde zich kapot aan de grasmat in Athene. "Vreselijk. Dat dit mag op dit niveau is onvoorstelbaar in mijn ogen", aldus de aanvoerder. "Maar uiteindelijk moet het net goed vallen. Die penalty moet erin, dan heb je een heel andere wedstrijd", doelend op de gemiste strafschop van Wout Weghorst. "Maar uiteindelijk trekken we hem over de streep. Dat is het belangrijkste."

In de slotfase van de wedstrijd mocht Van Dijk zich vanaf elf meter zelf tot matchwinner kronen. "Ik kreeg allerlei laserpennen op mijn oog gericht", begint de verdediger. Van Dijk dacht geen moment terug aan de gemiste strafschop tegen Argentinië op het WK in Qatar. "Dat is niet iets wat ik doe. Ik train er natuurlijk op", aldus de verdediger.