'Veelzijdige' Kroes bewierookt voor Ajax-positie: 'Daardoor succesvol geworden'

Kroes zou een goede algemeen directeur voor Ajax zijn concluderen oud-collega's
17 oktober 2023 om 18:51

Alex Kroes is een goede algemeen directeur voor Ajax, zo stellen Go Ahead-Eagles-directeur Jan Willem van Dop en voormalig collega en zaakwaarnemer Yalcin Sarica tegenover Ajax Showtime. De bestuurder is veelzijdig en beschikt over persoonlijkheid.

Normaal gesproken gaat Kroes vanaf half maart aan de slag als algemeen directeur bij Ajax, al zouden Louis van Gaal en Michael van Praag al eerder met hem aan de gang willen in Amsterdam. Dat Kroes überhaupt naar Ajax vertrekt is volgens Van Dop een goede zaak. Waarom is Kroes een goede algemeen directeur?

"Zijn veelzijdigheid, echt zijn veelzijdigheid", aldus de bestuurder van Eagles, die uitleg geeft. "Hij heeft ook absoluut een idee over marketing en merchandising. Bij AZ heeft hij internationale betrekkingen gedaan en financieel is hij onderlegd. Eigenlijk heeft hij van alles wel een stukje bagage en daarom vind ik hem ook de juiste man. Je kunt stellen dat hij zakelijk, financieel, commercieel en voetbaltechnisch hartstikke sterk is."

Sarica sluit zich aan bij de woorden van Van Dop. "Ik vermoed dat hij nu al ideeën heeft over hoe hij dat wil gaan organiseren. Hij is iemand die goed voorbereid en ingelicht met een professionele aanpak te werk gaat. Tegelijkertijd staat hij dicht bij de mensen. Ik denk dat hij ook iemand is bovenop de dagelijkse gang van zaken zit. Hij bindt zich niet vast op kantoortijden en werkt de hele dag door om de organisatie te verbeteren. Daardoor is hij persoonlijk heel succesvol geworden", klinkt het.