Jans ziet de grappen wel zitten in de aanstaande degradatiekraker

Jans spreekt over degradatiekraker tegen Ajax: 'Is mooi om daar mee te spotten'

19 oktober 2023 om 08:43
Laatste update: 19 oktober 2023 om 08:55

Ron Jans spreekt in aanloop naar het duel met Ajax komend weekend gekscherend over een degradatiekraker. De trainer van FC Utrecht verwacht echter dat beide ploegen er dit seizoen nog bovenop gaan komen.

Zondag treffen Utrecht en Ajax elkaar in De Galgenwaard. De thuisploeg staat momenteel laatste terwijl Ajax de zestiende plaats bezet. Jans ziet in dat het seizoen nog jong is en er nog niets vast staat. "We hebben nu acht wedstrijden gespeeld, nog 26 te gaan. Het eerste waar ik me nu op focus is dat wij bij de winterstop bij de onderste drie plaatsen weg zijn en aansluiting vinden bij de middenmoot. Dat is nu het eerste", vertelt Jans tegenover Voetbal International. "Het begint al met een degradatiekraker. Ik vind het wel mooi om daar ook mee te spotten. Ik ga ervan uit dat Ajax niet degradeert en FC Utrecht óók niet."

Jans geeft aan dat men in de voetbalwereld graag een verhaal wil maken als er wat gebeurt. Zo zag hij dat afgelopen jaar ook bij FC Twente. "Toen het goed ging bij FC Twente kreeg ik steevast de vraag: doen jullie mee om het kampioenschap of kun je voor de Champions League-plekken spelen? Dat soort dingen. Dat is het opportunisme van de voetballerij."