Barcelona-directeur Deco weet het zeker: 'Messi zal zeker nog in Camp Nou spelen'

Barcelona-directeur Deco weet het zeker: 'Messi zal zeker nog in Camp Nou spelen'
20 oktober 2023 om 08:36

FC Barcelona-directeur Deco durft met zekerheid te zeggen dat Lionel Messi nog een keer in Camp Nou, de thuishaven van Barça, zal gaan spelen. Dat zei de Braziliaan in gesprek met Lance, waar de sportief directeur dieper in ging op de situatie rond Messi en zijn oud club.

Messi verliet FC Barcelona na 778 wedstrijden in de zomer van 2021, voor een transfervrij vertrek naar Paris Saint-Germain. Na twee jaar in Parijs kon de Argentijn wederom een transfervrije overstap maken en gingen er veel geluiden over een terugkeer naar Barcelona. Echter haalde David Beckham de aanvaller naar Inter Miami. Sindsdien hoopt men in Barcelona nog altijd dat Messi ook in actie komt voor de Blaugrana.

Als het aan Deco ligt, gaat het zeker nog eens gebeuren dat Messi in het Camp Nou zal spelen. "Hij zal zeker een afscheidswedstrijd spelen bij Barcelona. Maar wanneer dat zal zijn, weten we niet", aldus de oud-voetballer.  "Messi zal altijd het grootste idool in de geschiedenis van de club zijn. De club had grote idolen, zoals Johan Cruijff en Ronaldo, maar hij is misschien wel de grootste van allemaal", vervolgt Deco.

In gesprek met Catalunya Radio zei Barça-president Joan Laporta eerder al dat hij Messi graag ziet spelen bij het vernieuwde Camp Nou, dat in juni 2026 weer compleet in gebruik moet zijn. "Maar in november 2024 zijn we er weer en dat zou ook een goede datum kunnen zijn. We gaan het zien. Wij zouden graag willen dat het gebeurt en ik hoop dat het ook gebeurt", aldus Laporta.