De gesprekken tussen Ajax en AZ gaan niet over geld, aldus ESPN

Details over Kroes-gesprekken tussen Ajax en AZ: 'Het gaat echt niet om geld'

21 oktober 2023 om 13:52

De onderhandelingen tussen Ajax en AZ over het eerder beginnen van Ales Kroes gaan niet over geld, zo opperen Milan van Dongen en Leo Driessen bij ESPN. De gesprekken die worden gevoerd zouden puur over bepaalde afspraken gaan.

Ajax en AZ hebben afgelopen week gesprekken gevoerd over een eerdere start van Kroes in Amsterdam. Volgens De Telegraaf zouden Louis van Gaal en Michael van Praag daar progressie in hebben gemaakt, maar moeten er nog bepaalde zaken worden kortgesloten. Volgens ESPN gaat dat niet om geld.

"Het gaat zeker niet om geld daar", vertelt Van Dongen. "Het gaat om hoe je met elkaar omgaat als topclubs in het Nederlandse topvoetbal. De afspraken die je daarin maakt, moeten voor iedereen wel helder zijn." Ook Driessen lijkt meer te weten van de overleggen tussen Ajax en AZ. "Het gaat om fair play, dat ze van elkaars werknemers af moeten blijven."

Als alles volgens plan verloopt, dan begint Kroes naar verwachting eerder in Amsterdam. Dat zal dan niet op 15 maart zijn, maar op 1 januari.