Steijn reageert: 'Als Ajax vindt dat een ontslag de oplossing is, wie ben ik dan?'

Steijn reageert: 'Als Ajax vindt dat een ontslag de oplossing is, wie ben ik dan?'
22 oktober 2023 om 15:25
Laatste update: 22 oktober 2023 om 15:32

Maurice Steijn zou zijn eventuele ontslag bij Ajax op basis van resultaten logisch vinden. De Amsterdammers verloren zondag met 4-3 van FC Utrecht en staan daardoor op een zeventiende plaats in de Eredivisie. De druk op de Haagse oefenmeester lijkt ondertussen onhoudbaar te zijn geworden.

Steijn stelt een dubbel gevoel te hebben overgehouden aan de wedstrijd. "Je krijgt op twee heel ongelukkige momenten de doelpunten tegen", begint hij zijn verhaal voor de camera's van ESPN. "Dan kom je 3-2 voor en gebeurt er natuurlijk nog van alles. Het wordt gestaakt bij 3-3 en we gaan naar binnen. Ik zei zorg in ieder geval dat je een punt koestert blijf gaan voor de overwinning. Maar dan zie je nog hoe je het weggeeft."

De manier waarop de 4-3 viel, stoort hem het meest. "We zijn zelf in de opbouw. Iets wat we al zo vaak hebben gezegd is dat beide backs niet weg moeten zijn. Daar blijven we maar op hameren."

Uiteraard wordt hem gevraagd wat hij zou vinden van een mogelijk ontslag. "Nou ja, het enige wat ik kan doen is bij mezelf blijven en met deze ploeg aan de slag", antwoordt hij. "Ik heb weleens vaker in deze situatie gezeten. Je hoopt het niet, want ik zie nog steeds veerkracht in deze ploeg. Het is een ongelooflijke mokerslag. Ik ben 24/7 met Ajax bezig en als Ajax vindt dat dat de oplossing is om weer resultaat te boeken, wie ben ik dan om dat tegen te houden?"

Logisch zou hij het daarentegen niet meteen vinden. "Op basis van de resultaten zou je misschien zeggen ja, maar op basis van wat we nog hopen te bewerkstelligen nee. Dus dat is iets wat ik niet in de hand heb."

Het staat in ieder geval als een paal boven water dat Ajax ook eind oktober nog altijd te weinig brengt. "Je hebt sowieso te weinig punten", vervolgt Steijn. "Het spel is ook nog niet goed genoeg. Maar dan nog vind ik dat als je uit bij Utrecht drie doelpunten maakt, je hem niet mag verliezen. Ook dat is nog niet goed genoeg. Ik snap de vragen, maar dit ligt niet in mijn handen." Is Steijns strijdbaarheid desondanks onverminderd? "Ja", luidt zijn korte antwoord.