'Die mental coach van Almere heeft de info van Maduro, hij stak Steijn in de rug'

'Die mental coach van Almere heeft de info van Maduro, stak Steijn in de rug'
23 oktober 2023 om 21:15
Laatste update: 23 oktober 2023 om 21:41

Rafael van der Vaart heeft geen goed woord over voor Hedwiges Maduro. De oud-speler verdenkt de interim-trainer van Ajax ervan informatie te hebben doorgesijpeld naar Annemieke Zijerveld, de sportpsychologe van Almere City. 

Zijerveld stelde onlangs op de radio dat Maurice Steijn kwalijk mocht worden genomen voor de slechte mentale status van de spelersgroep van Ajax. Maduro nam later afstand van de woorden die Zijerveld in de mond nam. Maduro was vóór zijn aanstelling bij Ajax assistent-trainer van Almere City en kent Zijerveld dus goed.

"Een psycholoog van Almere City komt met dingen… Ja, dat komt va n Maduro vandaan. Toch?", meent Van der Vaart tijdens de uitzending van Rondo. "Nou, succes ermee. Toen ik het hoorde, dacht ik: nee toch! Als hoofdtrainer moet je nooit een assistent nemen die zelf hoofdtrainer wil worden."

Van der Vaart verdenkt het duo van een één-tweetje. "Je moet iemand naast je hebben die je honderd procent vertrouwt en met wie je het samen gaat doen. Maar Maduro wilde uiteindelijk hoofdcoach worden. Via die mental coach is echt een mes in de rug gestoken. Dan is het einde verhaal. Maduro heeft gezegd hoe het gaat, ik vond het een heel treurig moment. Zij zegt eigenlijk, zonder het te zeggen, dat de informatie van Maduro kwam", besluit Van der Vaart.