Peter Bosz heeft tekst en uitleg gegeven waarom hij Tillman boven Til verkiest

Bosz verkiest Tillman weer boven Til: 'Nodig wanneer we in de één tegen één zijn'

24 oktober 2023 om 20:52

Peter Bosz heeft uitgelegd waarom hij Malik Tillman boven Guus Til verkiest tegen RC Lens. De oefenmeester van PSV heeft een aanvallende middenvelder nodig die een mannetje uit kan spelen.

De afgelopen dagen ging het vaak over het stuivertje wisselen op de nummer tien positie van PSV. Til deed het afgelopen zaterdag met één goal goed tegen Fortuna Sittard (3-1), maar het is toch Tillman die weer de kans krijgt tegen Lens in de Champions League. Daar heeft Bosz een verklaring voor.

"Hij is een totaal andere speler dan Guus, die het goed gedaan heeft", begint Bosz tegen over RTL. "Hij (Tillman, red.) kan een mannetje uitspelen en dat is nodig wanneer we in een één tegen één situatie komen in aanvallend opzicht", besluit de trainer, die stelt dat het zijn taak is om lastige keuzes te maken.

Verwachting van Lens

"We zijn hier naartoe gekomen om te winnen, maar Lens speelt totaal anders dan de andere twee ploegen waar we tegen hebben gespeeld", vervolgt Bosz, nadat hem gevraagd wordt wat hij heeft geleerd van de Champions League-wedstrijden tegen Arsenal en Sevilla. "Ze kunnen heel snel omschakelen en zetten op een agressieve manier druk. De intensiteit zal ongetwijfeld heel hoog zijn", besluit hij.