Maduro verklaart wijzigingen bij Ajax: "Voorheen was de visie van de hoofdcoach"

Maduro werpt blik op PSV na Brighton-verlies: "Overklast is een groot woord"
26 oktober 2023 om 23:23

Hedwiges Maduro zag lichtpuntjes bij Ajax na het duel met Brighton. De interim-trainer moet nu de blik op PSV werpen en is het qua speelstijl oneens met de vertrokken Maurice Steijn. 

Maduro stapte met een 2-0 nederlaag van het veld en meldde zich na afloop bij Veronica. "Het is een zuur gevoel. Dat wil zeggen dat we wel teamdiscipline hebben getoond. Brighton is goed, dat wisten we van tevoren. Ze hadden de speelwijze iets aangepast en zakten in, wachtend op de counter. We waren te vaak slordig."

De interim-trainer gooide de speelwijze van Ajax flink om en begon veel verdedigender aan het duel. De trainer wordt gevraagd waarom het zo afwijkt van het strijdplan van de vertrokken Steijn. "Dat is de visie van de hoofdcoach. Je hebt met z'n allen wel meningen. Je hebt een plan en voert dat uit. We hebben een ander plan gekozen, dat heeft vooral te maken met Brighton."

"Overklast is een groot woord. Brighton is wel goed aan de bal, daar moeten we naar kijken. Wij hadden ook momenten om vooruit te spelen, maar dan kiezen we voor achteruit. Het heeft ook met vertrouwen te maken. Ik denk eerder dat het daaraan ligt", vervolgt Maduro, die nog niet weet waar zijn toekomst ligt. "Ik weet nog niets. Ik focus me op PSV en dan hoor ik het wel."