Buitenlandse kranten over Ajax-debacle: 'Degradatie meer dan ooit reëel scenario'

Buitenlandse kranten over Ajax
30 oktober 2023 om 09:35

In het buitenland is de positie als hekkensluiter van Ajax, na de nederlaag tegen PSV, ook niet voorbij gegaan. Met interim-trainer Hedwiges Maduro aan het roer gingen de Amsterdammer met 5-2 onderuit in Eindhoven. Voetbalnieuws zet de belangrijkste teksten uit de buitenlandse media over het 'historische dieptepunt' van actie op een rijtje.

'Volgend jaar naar Helmond Sport'

Bij de zuiderburen spreekt Het Laatste Nieuws van een 'nieuwe opdoffer' voor Ajax na een historische middag in Eindhoven. Het leedvermaak van de PSV-supporters viel het medium vooral op. De supporters van PSV genoten zondag. Na de voorsprong van de thuisploeg klonk regelmatig Volgend jaar naar Helmond Sport richting de spelers en supporters van Ajax, die ze een degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie blijkbaar wel gunnen', klinkt het vanuit België, waar ook Sporza de nederlaag van Ajax als kop beschreef. 'Ajax verzuipt ook tegen PSV en wordt zowaar rode lantaarn in de Eredivisie'.

'Elke week slechtere situatie' 

Bij de oosterburen wordt alvast voorruit geblikt op de inhaalwedstrijd komende donderdag, thuis tegen FC Volendam, dat met twee punten meer zestiende staat. 'De recordkampioen moet zich mentaal voorbereiden op een belangrijke kelderkraker', spreekt het Duitse BILD zich uit. In Frankrijk ziet L'Equipe een Ajax waarbij 'elke week de situatie bij Ajax lijkt te verslechteren. Zondag won het voor de tiende keer op rij niet, wat gebeurde in stijl. Eredivisie-koploper PSV verpletterde de ploeg, dat twee keer had voorgestaan'.

'Degradatie steeds reëler scenario'

 In Spanje ziet Marca een waar 'historisch drama' voor Ajax. 'Ajax kan zich niet oprichten, het drama verergert en alle alarmen zijn al afgegaan. Het ontslag van Steijn en de aanstelling van Maduro hebben het gezicht van een ploeg die al vijf competitiewedstrijden op rij verloor en nu laatste staat niet veranderd', aldus het medium, dat een sterk PSV zag. 'PSV domineerde de bezoekers in de tweede helft volledig en rook bloed tegen een compleet verwoest elftal. De afstraffing in De Topper bevestigt de enorme institutionele en sportieve crisis waarin Ajax zich bevindt. Op dit moment staan ze laatste en begint het degradatie meer dan ooit een reëel scenario te worden.'