Gereanimeerde PSV-supporter is artsen dankbaar

Gereanimeerde PSV-supporter is artsen van eigen club en Ajax erg dankbaar

30 oktober 2023 om 23:54

De PSV-supporter die tijdens de thuiswedstrijd tegen Ajax gereanimeerd moest worden, is de artsen van beide clubs erg dankbaar. In gesprek met Omroep Brabant doet de 45-jarige Jason Sol een boekje open over de situatie.

De Topper kwam zondagmiddag door een bijzondere reden onverwachts stil te leggen. Geen vuurwerk of bekertje op het veld, maar een supporter die onwel was geworden en reanimatie nodig had. "Toen ik de epileptische aanval kreeg stond het 1-1. Dat is wel balen, ik heb een hele spannende wedstrijd gemist", spreek Sol zich uit in gesprek met Omroep Brabant. "Maar normaal word ik dan niet gereanimeerd. Dat is nu wel gebeurd." Of er sprake was van preventieve reanimatie, weet Sol zelf ook niet. Medici konden hem ook niet wijzer maker. Een 'mooi' beeld was dat artsen van zowel PSV als Ajax zich snel over Sol ontfermden.

Zelf wil Sol graag een goed woordje richting PSV en Ajax doen. "Ik weet niet via welke kanalen ik daarvoor terecht moet om de medici van beide clubs te bedanken", aldus Sol. "Ik heb zelf geen sociale media om dat te doen, maar het is erg fijn en bijzonder. Zeker dat medici van zo'n tegenstander mij meteen helpen. Dus bij dezen erg bedankt." Het stilleggen van de wedstrijd heeft een diepe indruk bij Sol achtergelaten. "Je wordt daar de tribune afgedragen en de wedstrijd wordt stilgelegd. Daar sta ik achteraf wel van te kijken. We zitten met 38.000 mensen in zo’n stadion, dus er kan altijd iets gebeuren. Ik weet niet wat ik ervan vind dat dat met zoveel aandacht gaat."

Na alles wat is er is gebeurd is Sol vooral erg dankbaar en hoopt het niet nog eens alles mee te hoeven maken. "Maar ik weet nooit hoe mijn epilepsie zich ontwikkelt. Dat is het nare van epilepsie. Hopelijk kunnen medici daar meer onderzoek naar doen", sluit de PSV-fan af.