Zwaard van Damocles boven hoofd Ten Hag: 'Er is vanavond geen tweede kans'

Erik ten Hag moet met Manchester United presteren in de Carabao Cup
1 november 2023 om 08:14

Erik ten Hag staat woensdagavond wederom voor een zware klus met Manchester United. De Nederlandse manager weet dat het zwaard van Damocles boven zijn hoofd hangt en dat er tegen Newcastle United in de Carabao Cup resultaat moet worden gepakt. Na vijf nederlagen in de Premier League ziet hij nog altijd genoeg aanknopingspunten.

United verloor afgelopen zondag kansloos in eigen huis met 0-3 van stadgenoot Manchester City en staat daardoor op een teleurstellende achtste plaats. "Niemand in deze club geniet van een nederlaag, zeker niet in een Manchester derby zoals afgelopen zondag", vertelde Ten Hag in gesprek met de United Reviews, het officiële wedstrijdprogramma van de club. De Haaksberger liet de facultatieve persconferentie in aanloop naar het bekerduel schieten.

"Ik blijf geloven in deze spelers en ik heb er alle vertrouwen in dat we ons zullen verbeteren na een moeilijke start van het seizoen", vervolgt hij. "Voor de derby wonnen we drie wedstrijden op rij en lieten we telkens ons karakter zien, dus we hebben ons de afgelopen weken ontwikkeld. We krijgen ook geleidelijk wat spelers terug van blessures, waardoor we meer opties hebben en spelers op hun natuurlijke posities kunnen selecteren."

Zijn eerstvolgende taak is in ieder geval geen makkelijke. United, de regerend Carabao Cup-kampioen, speelt in eigen huis tegen Champions League-deelnemer Newcastle. "We weten hoe goed het voelt om deze trofee te winnen en als bekerhouders willen we dit seizoen weer terug naar Wembley om de Carabao Cup te verdedigen", klinkt Ten Hag ambitieus. "Tegen een sterke tegenstander weten we dat we op ons best moeten zijn als we verder willen komen in deze competitie. Dit is bekervoetbal en er is geen tweede kans als we niet presteren op de avond zelf."

Manchester United – Newcastle United begint woensdagavond om 21.15 uur op Old Trafford. VoetbalNieuws doet via liveblog Langs de Lijn in hoogtepunten verslag van de wedstrijd.