Van 't Schip maakt eerste opstelling bij Ajax bekend: debutant tegen FC Volendam

Opstelling Ajax tegen FC Volendam
2 november 2023 om 18:47
Laatste update: 2 november 2023 om 18:49

John van ’t Schip heeft zijn eerste opstelling als interim-trainer van Ajax bekendgemaakt. Tegen FC Volendam voert Van ’t Schip een met basisdebutant Ar'jany Martha één wijziging door, ten opzichte van de laatste opstelling van Hedwiges Maduro.

In de verdeding heeft Van 't Schip gekozen voor een basisdebutant, waar we voor het eerst de naam van Ar'jany Martha zien. Naast de twintigjarige aanvallende vleugelverdediger, zien we dat er plaats is voor Anton Gaaei, Josip Šutalo en Jorrel Hato, met Diant Ramaj tussen de palen. Op het middenveld heeft Van ’t Schip gekozen voor Branco van den Boomen, Kenneth Taylor en Kristian Hlynsson, waar in de aanval Steven Berghuis, Steven Bergwijn en Brian Brobbey voor de nodige doelpunten moeten zorgen. Tegen PSV was Brobbey nog goed voor de 0-2.

Ajax trapt vanavond om 20.00 in eigen huis af tegen FC Volendam, dat met één wedstrijd en zeven punten op plek zestien staat. Bij een overwinning kan hekkensluiter Ajax uit de degradatiezone kruipen, waar FC Utrecht en FC Volendam op zeven punten staan en nummer vijftien Vitesse na tien wedstrijden acht punten wist te verzamelen.

Opstelling Ajax: Ramaj, Gaaei, Sutalo, Hato, Martha; Van den Boomen, Hlynsson, Taylor; Berghuis, Brobbey en Bergwijn.