De opstelling van Feyenoord voor het uitduel met RKC Waalwijk in de Eredivisie

Opstelling Feyenoord: Wieffer opvallend genoeg afwezig, Ivanusec keert terug

4 november 2023 om 17:32
Laatste update: 4 november 2023 om 17:35

Luka Ivanusec keert zaterdagavond terug in de basis van Feyenoord. De Kroaat is volledig hersteld van zijn enkelblessure en maakt in de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk zijn rentree. Daardoor schuift Calvin Stengs weer naar zijn vertrouwde plek op het middenveld. Mats Wieffer is opvallend genoeg afwezig.

Feyenoord hoopt zich in Brabant te revancheren ten opzichte van de uitnederlaag bij FC Twente van vorige week (2-1). Toen begon Ramiz Zerrouki nog op het middenveld, met Stengs op rechts- en Paixão op linksbuiten. Aanvoerder Gernot Trauner is nog altijd niet wedstrijdfit. De band zit daardoor weer om de band van Lutsharel Geertruida, die naar het hart van de verdediging schuift. Bart Nieuwkoop begint op rechtsback.

Justin Bijlow is sinds het Champions League-duel met Lazio de vaste eerste doelman. David Hancko en Quilindschy Hartman completeren de verdediging. De controleurs zijn Ramiz Zerrouki en Quinten Timber. Wieffer zit niet bij de wedstrijdselectie. De middenvelder is ziek achtergebleven in Rotterdam.

Santiago Gimenez moet als spits ten slotte voor de goals gaan zorgen. De Mexicaan heeft er in het huidige Eredivisieseizoen al dertien in liggen, maar scoorde vorige week niet. RKC Waalwijk – Feyenoord begint om 18.45 uur in het Mandemakers Stadion. De wedstrijd is in hoogtepunten live te volgen via Langs de Lijn van VoetbalNieuws.

Opstelling Feyenoord: Bijlow; Nieuwkoop, Geertruida, Hancko, Hartman; Zerrouki, Stengs, Timber; Paixão, Gimenez, Ivanusec.