Van 't Schip zag vermoeidheid een rol spelen bij Ajax: 'Kan natuurlijk veel beter'

Van 't Schip zag vermoeidheid een rol spelen bij Ajax: 'Kan natuurlijk veel beter'
5 november 2023 om 20:29

John van ’t Schip vond dat Ajax zondagmiddag goed speelde, maar het nog veel beter had kunnen doen. De trainer zag hoe zijn ploeg thuis met 4-1 van SC Heerenveen won en zodoende de stijgende lijn in de Eredivisie doorzette. Volgens hem was er ietwat vermoeidheid in de ploeg geslopen.

Afgelopen donderdag speelde Ajax namelijk ook een competitiewedstrijd, het inhaalduel met FC Volendam (2-0). "De frisheid ten opzichte van donderdag ontbrak een beetje", legt Van 't Schip uit voor de camera's van ESPN. "Al met al, met de wissels die erbij zijn gekomen, denk ik dat we verdiend hebben gewonnen. Maar het was zeker niet makkelijk. We kwamen bij 2-1 ook goed weg. Het ging op en neer, maar wij hebben verdiend gewonnen."

De trainer zag dat zijn ploeg in de eerste helft weinig grip op Heerenveen kon krijgen, maar dat het dat na rust beter deed. "Als je kijkt naar wat er afgelopen donderdag is gebeurd, dan heeft dat heel veel kracht gekost. Vandaag zie je daar toch een beetje een reactie op. Misschien hadden we eerder moeten of kunnen verfrissen, maar je wilt ook houvast geven aan de jongens die op donderdag een hele fase goed hebben gespeeld. De jongens die er in de tweede helft inkwamen, gaven wel weer een extra impuls aan het elftal."

"Maar het kan natuurlijk veel beter", voegt Van 't Schip daaraan toe. "Het vertrouwen en de duidelijkheid moeten terugkomen. Daar werken we aan. De duidelijkheid die we geven, is anders dan hoe ze het vertalen op het veld. Daarin is nog een hoop werk te verrichten."

Ajax staat na zondagavond op de elfde plaats in de Eredivisie. De weg naar de aansluiting in de top is dus nog lang, maar de Amsterdammers hebben na twee zeges op rij de smaak te pakken.