Driessen hekelt 'zeurende' Akpom: 'Je moet bij mij niet aankomen met dat gelul'

Driessen hekelt 'zeurende' Akpom: 'Je moet bij mij niet aankomen met dat gelul'

6 november 2023 om 17:19

Mike Verweij en Valentijn Driessen vinden dat John van 't Schip momenteel in een makkelijkere situatie verkeert als Ajax-coach dan Maurice Steijn. Verweij, clubwatcher namens De Telegraaf, vindt het oneerlijk dat velen nu over de ontslagen Hagenees heen vallen. Driessen uit daarnaast zijn kritiek op spits Chuba Akpom.

"Ik word wel moe van alle mensen die nu opeens Maurice Steijn aan het bashen zijn", begint Verweij zijn relaas in de podcast Kick-Off. "Hij speelde in de eerste acht wedstrijden tegen Feyenoord, AZ, FC Twente en FC Utrecht. Daarin kun je zelfs als je in topvorm bent averij oplopen. Wat Van 't Schip voor heeft op Steijn, is dat hij in een redelijk rustige organisatie terecht komt."

Verweij doelt daarmee vooral op het feit dat Michael van Praag, Leo van Wijk, Danny Blind en Louis van Gaal ondertussen zitting nemen in het bestuur. Steijn had te maken met de inmiddels vertrokken Sven Mislintat en Pier Eringa. "Dat is natuurlijk wel een wereld van verschil. Ajax heeft natuurlijk niet onbewust gewacht om Van 't Schip na de wedstrijden tegen Brighton en PSV te laten starten tegen Volendam en Heerenveen. Die win je normaal gesproken.”

Driessen vindt daarentegen dat Steijn één grote fout heeft begaan, toen hij zei dat hij van de binnengehaalde spelers alleen met Josip Sutalo kon leven. "Hij heeft zo'n beetje alle aankopen af geserveerd met die opmerking. Dat had hij natuurlijk niet zo moeten doen. Van 't Schip doet nu natuurlijk het tegenovergestelde. Ik help ze, ik praat met ze."

Eén van de spelers die dat verschil benadrukte, was Chuba Akpom. De Engelse spits scoorde in de afgelopen week in twee wedstrijden driemaal en stelde dat dat vooral komt door het feit dat hij zich dankzij Van 't Schip weer gewaardeerd voelt. "Die is 28 jaar en heeft vijftien clubs gehad", reageert Driessen. "Als die begint te zeuren… Ja kom op, zeg. Hij zeurt toch ook niet als hij iedere maand z'n geld op z'n rekening krijgt? Je moet bij mij niet aankomen met dat gelul. Daar kan ik slecht tegen. Je bent 28 en moet zorgen dat je op de training laat zien dat je in de basis hoort."