Akpom dankt Van 't Schip na eenzame periode: 'Gevoel had ik hiervoor totaal niet'

Akpom dankt Van 't Schip na eenzame periode: 'Gevoel had ik hiervoor totaal niet'

5 november 2023 om 20:48

Chuba Akpom voelt zich eindelijk op zijn plek bij Ajax. De zomeraanwinst van de Amsterdammers scoorde in de afgelopen week driemaal. Hij vertelt voor de camera’s van ESPN dat hij zich sinds zijn komst nogal alleen voelde, maar dat een gesprek met John van ’t Schip hem de goede richting in heeft geholpen.

Akpom omschrijft zijn eerste paar maanden in Amsterdam als een 'catastrofe'. "Persoonlijk en voor het team. Dat weten we allemaal. Dat is geen geheim", aldus de spits, die zondag twee keer het net trof in de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen (4-1). "Om eerlijk te zijn was ik in de eerste twee maanden nog niet echt gesetteld. Dat gebeurde deze week pas. Ik zat in een hotel en voelde me wat alleen. Maar deze week kwam ik terug tot mijn normale zelf. Ik heb nu een appartement en de manager (Van ’t Schip, red.) sprak op een menselijk niveau met me, niet per se op voetbalniveau."

De Engelsman waardeert dat enorm. "Hij vroeg hoe het het met mij is, en met m’n familie. We zijn voetballers, maar in eerste instantie mensen. Toen ik de meeting verliet, voelde ik me gelukkig. Laten we weer aan de bak gaan, dacht ik. Het was een geweldige week voor ons allemaal."

Akpom benadrukt dat hij dat daarvoor niet voelde onder Maurice Steijn. "Eerlijk gezegd helemaal niet. Het was heel zwaar voor me. Ik probeerde professioneel te blijven en hard te werken. Een nieuw land, een nieuwe omgeving, een nieuw team, in een hotel. Dat was nogal een struggle. Maar ik bleef de steun van mijn teamgenoten voelen. Het waren wat donkere maanden, ook voor de fans."

Ajax staat door de twee zeges van afgelopen week op de elfde plaats in de Eredivisie. De Amsterdammers hebben de smaak dus te pakken, maar nog een lange weg te gaan om weer de aansluiting te vinden bij de top.