Gernot Trauner is nog niet fit genoeg voor Lazio - Feyenoord in de CL

Feyenoord nog niet op volledige oorlogssterkte: 'Verwacht hem niet in de basis'

6 november 2023 om 18:37
Laatste update: 6 november 2023 om 18:38

Arne Slot verwacht niet dat Gernot Trauner dinsdagavond in de basis kan starten bij Feyenoord tegen Lazio Roma. De Oostenrijkse aanvoerder van de Rotterdammers is zoals het lijkt nog niet fit genoeg om de volledige negentig minuten te spelen. Om 21.00 uur wordt er afgetrapt voor het Champions League-duel.

Slot stond maandagavond de pers te woord in het Stadio Olimpico in Rome. Uiteraard werd ook de fitheid van zijn selectie besproken, met name Trauner. "Hij heeft gisteren een gedeelte meegedaan van de training. Straks een volledige training. Ik verwacht dat hij inzetbaar is, maar niet in de basis zal starten", zei de oefenmeester.

Feyenoord speelt dinsdag alweer zijn vierde wedstrijd van de huidige Champions League-campagne. De ploeg boekte tot dusver twee overwinningen, waaronder twee weken geleden thuis tegen Lazio (3-1). Calvin Stengs was ook aanwezig bij de persconferentie en heeft vertrouwen in een zege. "We moeten vasthouden aan hoe we Lazio hebben bestreden in Rotterdam, maar we zullen ook een ander soort Lazio treffen", sprak hij.

Slot is het daarmee eens. "De heenwedstrijd was misschien wel onze beste wedstrijd tot dusver, maar die telt niet mee voor morgen. Het is duidelijk dat uit spelen anders is dan thuis. Ik hoop dat we op hetzelfde niveau zullen zijn als in de eerste wedstrijd."

Feyenoord traint momenteel in het stadion waarin het morgen (dinsdag, red.) speelt. Dat doet het met Mats Wieffer, die tegen RKC Waalwijk nog ontbrak wegens ziekte. Het is wel de verwachting dat hij kan starten.