Dit zijn de jongste debutanten ooit in het Nederlands elftal

Hato voor het eerst in de basis: dit zijn de jongste basisdebutanten deze eeuw

14 oktober om 20:15
Laatste update: 14 oktober om 20:15

Jorrel Hato maakte zijn debuut voor het Nederlands elftal al tegen Gibraltar. Ook tegen Hongarije mocht hij één minuut meespelen, maar in het Nations League-duel tegen Duitsland maakt hij ook zijn basisdebuut. Waar staat Hato op de ranglijst van jongste debutanten en waren er in dit decennium jongere spelers? VoetbalNieuws.nl zocht het voor je uit.

Waar staat Hato in het rijtje van jongste debutanten?

Hato werd met zijn debuut tegen Gibraltar wel één van de jongste spelers aller tijden, maar toch stootte hij niet de koploper van de troon. Jan van Breda Kolff maakte op 2 april 1911 zijn debuut en sindsdien was er niemand jonger. Jong debuteren is Hato niet vreemd. Bij Ajax gingen alleen Ryan Gravenberch en Clarence Seedorf hem voor. Tijdens zijn eerste wedstrijd voor de Amsterdammers was de verdediger zestien jaar tien maanden 29 dagen oud.

1. Jan van Breda Kolff (17 jaar, 6282 dagen)
2. Mauk Weber (17 jaar, 6314 dagen)
3. Piet Kraak (17 jaar, 6411 dagen)
4. Dé Kessler (17 jaar, 6431 dagen)
5. Jorrel Hato (17 jaar, 6468 dagen)
6. Mannes Francken (17 jaar, 6552 dagen)

Waren er dit decennium jongere basisdebutanten bij Oranje?

Door het ontbreken van Virgil van Dijk tijdens het interland tegen Duitsland moest Ronald Koeman een wissel toepassen in zijn basisopstelling. Uiteindelijk koos hij ervoor om Micky van de Ven naar het centrum te halen en daarmee kwam een gat op de linksback positie. Hato kreeg uiteindelijk de voorkeur boven Ian Maatsen en daarmee komt hij weer in een exclusief rijtje. Alleen Jethro Willems en Matthijs de Ligt waren jonger toen zij hun basisdebuut maakte voor het Nederlands elftal.