RKC-schlemiel kan tranen niet bedwingen: 'Ik ben enorm boos op mezelf'

7 maart 2022 om 07:03
Laatste update: 7 maart 2022 om 07:12

RKC Waalwijk heeft op zondag bijna gestunt tegen Ajax. Richting de blessuretijd stond het 2-2 in de Amsterdam ArenA, maar RKC-back Luuk Wouters ging de fout in na een sliding op Antony. De bal ging op de stip. Wouters heeft spijt van zijn fout.

Ajax wist uiteindelijk de wedstrijd met 3-2 over de streep te trekken. "Ik denk dat je je wel voor kan stellen dat ik me heel klote voel. Ik ben heel hard voor mezelf, maar ook enorm boos op mezelf. Het is gewoon heel dom, ik moet het gewoon niet doen", zei een verbouwereerde Wouters na de wedstrijd voor de camera's van ESPN

"Ik raak hem licht... Antony doet het ook gewoon slim, hij loopt tegen mij aan. Maar ik moet gewoon geen sliding maken", vervolgt de verdediger, die vóór de fout een sterke wedstrijd speelde. "We knokken ons terug van 2-0, dat doen niet veel ploegen tegen Ajax. Dan moet je hem over de streep trekken. En dan maak ik zo’n fout, dat is enorm frustrerend. Ik sta hier niet met een lekker gevoel, maar ik moet door."

Peter Uneken is ondanks de nederlaag trots op zijn spelers. Uneken verving trainer Joseph Oosting, die ziek thuis zat. "Iedereen is teleurgesteld dat je geen resultaat haalt natuurlijk. Bij spelers blijft dat wat langer hangen. Als trainer en staf zie je sneller het grote beeld en wat het ons kan opleveren. Dit geeft vertrouwen richting de rest van de competitie."