Van Gaal heeft opvallende reden voor absentie Gravenberch: 'Is hij niet blij mee'

21 maart 2022 om 17:52

Ryan Gravenberch is niet opgeroepen voor Oranje mede doordat Jong Oranje een belangrijke wedstrijd voor de boeg heeft. Dat gaf bondscoach Louis van Gaal te kennen in de persconferentie in aanloop naar de oefenduels met Duitsland en Denemarken.

"Ik verwacht wel dat dit de groep is waar we het mee gaan doen", begint Van Gaal. "We hebben een schaduwlijst. Dan hoop je dat jonge spelers zich dit jaar nog gaan ontwikkelen, waardoor je nog gebruik van ze kunt maken", lijkt de bondscoach op Gravenberch te doelen.

Aan zijn plan om een ander systeem te spelen ligt het niet oproepen van de jonge Ajacied niet volgens Van Gaal. "Hij past beter in dit systeem dan in het vorige systeem. De reden is dat hij er niet bij zit is omdat hij een hele slechte periode heeft doorgemaakt. Toen heeft hij met mij gesproken en heeft hij wel een reactie getoond. Daar ben ik wel heel blij mee."

"Maar Jong Oranje speelt tegen koploper Jong Zwitserland. Ik ben voor het Nederlands voetbal. Ryan en Devyne (Rensch, red.) kunnen Jong Oranje op sleeptouw nemen. Dat heb ik hem ook gezegd. Daar is hij niet altijd blij mee. Maar het is wel een test voor hem."