Uitschakeling tegen Benfica raakte Antony: 'Alle emoties kwamen eruit'

21 maart 2022 om 19:47
Laatste update: 21 maart 2022 om 19:50

Antony baalde flink van de uitschakeling tegen Benfica in de Champions League. De Braziliaan werd afgelopen zondag matchwinner in een verhit duel met Feyenoord. Tegenover de kanalen van Ajax liet de 22-jarige buitenspeler weten dat deze Klassieker de wedstrijd was die het meeste indruk heeft gemaakt op hem.

"Het is een moment dat ik voor altijd zal onthouden. Vooral omdat het in zo’n verhitte wedstrijd gebeurde", zegt Antony tegen Ajax TV. "Het stond 2-2 en ik had het geluk om te scoren. Zeker in de Klassieker met onze fans. Het was een heel emotioneel moment." De Braziliaanse baltovenaar vierde het doelpunt samen met alle aanwezige supporters in de Johan Cruijff Arena. "Ik heb heel veel tegen de fans gezegd. Alle emoties kwamen eruit, zeker na de uitschakeling (tegen Benfica in de Champions League. red.). Die was heel pijnlijk. Niet alleen voor mij, maar ook voor alle spelers, de staf, de hele club en de fans."

"Of dit de meest intense wedstrijd in mijn carrière was? Meest intens weet ik niet, maar wel de wedstrijd die de meeste indruk op me heeft gemaakt", vervolgt Antony. Dat Ajax twee keer terug wist te komen van een achterstand zegt volgens de buitenspeler veel over de spirit van de Amsterdammers. "Het winnen van deze Klassieker geeft weer een boost, extra energie. Het geeft de energie die we nodig hebben en die we vast gaan houden, want wij verdienen het."