Utrecht slikt late gelijkmaker en profiteert niet optimaal van verlies Vitesse

2 april 2022 om 21:57

FC Utrecht heeft zaterdagavond op de valreep puntenverlies opgelopen bij RKC Waalwijk. Een treffer van Quinten Timber in de eerste helft bleek achteraf niet genoeg voor de overwinning: in de blessuretijd maakte RKC de gelijkmaker. Het werd 1-1 in Waalwijk.

FC Utrecht kan een plek in de top vijf wel vergeten, maar strijdt nog altijd om de zesde plek met Vitesse. Utrecht was in het Mandemakers stadion de bovenliggende partij en zag dat RKC het meer van het verdedigen moest hebben. Na ruim een half uur spelen was het Timber die de score opende voor de bezoekers uit de Domstad.

De bezoekers hadden meerdere kansen om de score te verdubbelen, maar wisten deze niet te verzilveren. De ruststand was dan ook 0-1. In de tweede helft ging Utrecht op zoek naar de 0-2, terwijl RKC een fout in de opbouw afwachtte om vervolgens op de counter te spelen. Utrecht had het betere van het spel, maar vergat te scoren. In de blessuretijd bleek dat fataal voor de ploeg uit Utrecht.

Michiel Kramer zorgde in de blessuretijd namelijk voor de 1-1. Utrecht kreeg de bal niet weg uit het strafschopgebied na een corner en Kramer schoot op aangeven van Richard van der Venne raak.

Door de late gelijkmaker blijft Utrecht op de zevende plaats steken. Bij een overwinning had Utrecht de zesde plaats van Vitesse overgenomen. RKC zal blij zijn met een punt en blijft op de dertiende plaats steken. De Waalwijkers hebben zich met 28 punten waarschijnlijk veilig gespeeld in de Eredivisie