Kruys ziet zoon debuteren als Utrecht-hoofdcoach: "Ik was nerveuzer dan normaal"

4 april 2022 om 13:03
Laatste update: 4 april 2022 om 13:20

Gert Kruys is trots op zoon Rick na diens debuut als hoofdtrainer bij FC Utrecht. De Domstedelingen speelde 1-1 gelijk bij RKC Waalwijk en Kruys analyseerde het duel bij RTV Utrecht.

"Ik ben al twaalf jaar analist op de radio en doe dat met heel veel plezier”, aldus Kruys tegenover het Algemeen Dagblad. "Rick vond dat ik dit werk moest blijven doen."

"Ik moet eerlijk bekennen dat ik wel wat nerveuzer was dan normaal. Want Rick zit sinds de komst van Erik ten Hag bij het eerste elftal, leidde onder Dick Advocaat, John van den Brom en René Hake regelmatig een training, maar zat nu voor het eerst als hoofdtrainer op de bank. Ik vond het spannend, heb steeds naar de klok gekeken en het was ontzettend zuur dat het in blessuretijd nog gelijk werd."

De oud-speler van de Utrechters zag de ploeg van zijn zoon goed voor de dag komen. "Er zat behoorlijk veel spirit en vuur in het elftal. De ploeg had de wedstrijd onder controle en kreeg genoeg kansen op een overwinning. Ik heb vooral genoten van een aantal voetballende acties op het middenveld."

Na de wedstrijd sprak Gert met zoon Rick over het duel. "We hebben zondagochtend uitgebreid met elkaar nagepraat. We kwamen tot dezelfde conclusie: er stond een strijdbaar elftal en de energie lijkt terug. De ploeg had alleen drie punten mee naar huis moeten nemen."

FC Utrecht staat momenteel zevende met 41 punten. Nummer zes Vitesse heeft ook 41 punten, maar speelde een duel minder.