Tadic brak zijn vinger tijdens de Klassieker, maar voelde niets door de adrenaline

5 april 2022 om 17:53
Laatste update: 5 april 2022 om 18:08

Dusan Tadic heeft zijn vinger gebroken tijdens de Klassieker tussen Ajax en Feyenoord (3-2). De Servische aanvoerder had door de adrenaline weinig pijn aan zijn vinger, maar voor de wedstrijd tegen FC Groningen (1-3) besloot hij toch met tape om zijn vinger te spelen.

Tadic speelde afgelopen zaterdag met beschermende tape en Ajax TV was benieuwd wat hiervan de oorzaak was. "Ik heb mijn vinger gebroken tegen Feyenoord", onthult Tadic. "Maar ik speelde toen met heel veel adrenaline, dus ik heb er eigenlijk geen last van gehad. Of ik de pijn nu wel kan voelen? Nee, ik voel geen pijn, haha!"

De Servische aanvoerder kreeg in de wedstrijd tegen Groningen na zijn benutte strafschop bier naar zijn hoofd gegooid. Daar waar Tadic normaliter fel uit de hoek kan komen, bleef hij ditmaal erg rustig. "Gratis biertje, lekker! Het deed me geen pijn, dus het is wel oké. Ook toen zat ik vol adrenaline en dan doet het me allemaal niets."

Dankzij de overwinning van Ajax in het Hoge Noorden en het puntenverlies van PSV, staan de Amsterdammers vier punten los van de Eindhovenaren. Met nog zes speelrondes te gaan is de titelstrijd nu écht begonnen. Ajax neemt het zaterdagavond in de Johan Cruijff ArenA op tegen Sparta Rotterdam.