'Ik ben helemaal bevangen geraakt door de manier van werken van Ten Hag'

7 april 2022 om 17:19
Laatste update: 7 april 2022 om 17:42

Rick Kruys is erg te spreken over de werkwijze en voetbalintelligentie van Erik ten Hag. De voormalig speler van FC Utrecht werd enkele weken geleden door zijn jeugdliefde aangesteld als interim-trainer en is hard op weg om zijn droom te realiseren. 

Kruys was in het verleden assistent-trainer van Ten Hag. "Ik heb veel geleerd van Erik. Door met hem te werken ging er een wereld voor me open", vertelt de 36-jarige oefenmeester in gesprek met Voetbal International. "Jeetje, dat is wel heel complex maar ook super tof wat hij doet. Op dat moment ben ik wel anders naar voetbal gaan kijken. Destijds ben ik wel helemaal bevangen geraakt door een bepaalde manier van werken."

Ondanks dat Kruys onder de indruk is van Ten Hag, wil hij graag zijn eigen stijl hanteren. "Uiteindelijk heeft iedereen zijn eigen identiteit. Dick (Advocaat, red.) is soms keihard, maar soms ook lief. John van den Brom is heel menselijk, daar had ik ook een heel goed gevoel bij. René (Hake, red.) kan heel duidelijk en rechtlijnig zijn en Jean-Paul (de Jong, red.) heeft mij uiteindelijk de kans gegeven erbij te komen en veel verantwoordelijkheid te nemen. Hij was goed in het delegeren van dingen. Uiteindelijk heb ik van iedereen veel geleerd. Dat heb ik allemaal proberen tot me te nemen om zo de beste versie van mezelf te worden."