Daar is de Dennenappel: Ajax Vrouwen vieren winst KNVB beker in Tilburg

20 mei om 17:05

Sherida Spitse heeft de KNVB beker in ontvangst genomen. Na een 3-1 overwinning op de vrouwen van Fortuna Sittard was de zesde beker in de clubgeschiedenis een feit. In het Koning Willem ll Stadion zat een record hoeveelheid bezoekers voor een bekerfinale.

Zelf speelde Spitse niet mee in de bekerfinale. De aanvoerder van de Ajax Vrouwen was tijdens het duel met PSV geblesseerd geraakt en niet fit genoeg voor het treffen met Fortuna Sittard. Daarin was zij niet de enige, want ook spits Romée Leuchter zat op de tribune. Ook zijn had een blessure en was niet inzetbaar voor trainer Suzanne Bakker.

Zelf was het succes van Bakker een mooie afsluiting. Na een geweldige campagne in de Women's Champions League was de bekerfinale haar laatste kunststukje. De Amsterdammers besloten afscheid te nemen van haar en met een nieuwe coach het seizoen in te gaan.

Nadine Noordam, Rosa van Gool en Bente Jansen waren trefzeker voor Ajax, terwijl Feli Delaclauw het enige doelpunt voor Fortuna scoorde. Na de tweede plaats in de Azerion Vrouwen Eredivisie en de uitschakeling in de Eredivisie Cup is de Dennenappel de enige prijs die de Amsterdammers pakken.