Wat een krankzinnige wedstrijd: Bochum blijft in Bundesliga na bizarre comeback

27 mei om 23:45
Laatste update: 27 mei om 23:44

VfL Bochum heeft zich op spectaculaire wijze weten te handhaven in de Bundesliga. Na een dramatische 0-3 nederlaag in eigen huis tegen Fortuna Düsseldorf, vocht de ploeg zich in de returnwedstrijd terug naar een 0-3 overwinning. Strafschoppen moesten uiteindelijk de beslissing brengen.

Bochum leek kansloos na de eerste wedstrijd, waarin Fortuna Düsseldorf, met Vincent Vermeij en Jordy de Wijs in de basis, gemakkelijk won. Echter, Philipp Hofmann scoorde tweemaal en Kevin Stöger benutte een penalty, waardoor de stand na verlenging op 0-3 bleef. Dit betekende dat de play-off wedstrijd werd beslist door een zenuwslopende strafschoppenserie.

In Düsseldorf nam Bochum de leiding dankzij de goals van Hofmann en Stöger, die ook nog de assist leverde voor de eerste twee doelpunten. In de verlenging hield Bochum stand, mede dankzij cruciale ingrepen van Takuma Asano en Noah Loosli, die op de doellijn redding brachten. In de beslissende strafschoppenserie misten beide keepers elk een penalty, maar uiteindelijk schoot Takashi Uchino van Fortuna Düsseldorf zijn penalty ruim over, waardoor Bochum het laatste ticket voor de Bundesliga veiligstelde.

Bochum's voormalig Vitesse-spelers Maximilian Wittek en Matus Bero wisten hun strafschoppen te benutten, wat bijdroeg aan de uiteindelijke overwinning. Hierdoor blijft VfL Bochum ook volgend seizoen actief op het hoogste niveau van het Duitse voetbal.