Samenvatting: Bochum blijft na knotsgek duel in de Bundesliga door strafschoppen

28 mei om 06:50

Ook volgend seizoen zal VfL Bochum actief zijn op het hoogste niveau in Duitsland. Na een heuze remontada reikten Die Unabsteigbaren tot een strafschoppenserie. Tijdens de eerste vijf penalty's misten beide ploegen één keer, waarna de zevende strafschop van Fortuna Düsseldorf hoog over vloog.

Na een 0-3 overwinning in Bochum had Fortuna Düsseldorf de beste papieren om volgend jaar in de Bundesliga te spelen. De nummer drie van de 2. Bundesliga zag Holstein Kiel en Sankt Pauli de directe promotieplaatsen opeisen en dus moest de ploeg het via de play-offs doen. Dat liep echter niet volgens planning, want na een benutte strafschop in de zeventigste minuut was de comeback van Bochum compleet.

In de verlenging kwamen beide ploegen niet tot scoren, al was richting het einde van de tweede helft van de verlenging Fortuna nog akelig dichtbij. Tijdens de strafschoppenserie stopten beide keepers één strafschop, waardoor het sudden death werd. Oud-Vitesse speler Maximilian Wittek schoot de zevende strafschop van Bochum raak, maar Takashi Uchino schoot hoog over.

Voor de Nederlanders Vincent Vermeij en Jordy de Wijs zijn de play-offs daarmee uitgelopen op een deceptie. Ook volgend jaar zal Fortuna Düsseldorf op het tweede niveau actief zijn. Bijna tot het einde van het seizoen was Thomas Letsch de hoofdtrainer van Bochum, echter werd hij vlak voor het einde ontslagen. Verder huisvest de selectie geen Nederlanders, maar naast Wittek maakt ook oud-Vitesse speler Matus Bero deel uit van de selectie.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!