Koeman optimistisch over twijfelgeval: 'Denk dat hij negentig minuten kan spelen'

29 mei om 17:18

Ronald Koeman vindt dat Memphis Depay ‘heel fit’ oogt. De spits van Atlético Madrid is door de bondscoach opgenomen in de EK-selectie van Oranje, ondanks dat hij de afgelopen maanden met blessures kampte. Koeman gaf vooraf aan dat hij voor Memphis en Frenkie de Jong een uitzondering had gemaakt, gezien hun individuele kwaliteiten. Wat Koeman precies zegt, zie en hoor je in de video hierboven!

"Ik zal er heel voorzichtig mee zijn, want na de periode maart is hij ook geblesseerd geraakt, maar ik vind hem heel fit", aldus Koeman woensdag op de persconferentie. "Hij heeft twee dagen meegetraind, maar natuurlijk niet genoeg minuten gekregen in de laatste fase van de competitie. Maar ik denk met de twee oefenwedstrijden die wij hebben op 6 en 10 juni (tegen Canada en IJsland, red.), dat hij klaar is voor de eerste wedstrijd."

Koeman stelt dat het mentaal misschien ook voor Memphis helpt dat hij nu transfervrij is en zich op het EK dus aan clubs wil laten zien. "Ik weet niet precies hoe het voor het WK in Qatar was. Zoals ik hem nu zie en met de twee oefenwedstrijden die we hebben en de vele trainingen, dan heb ik het idee dat hij negentig minuten kan spelen", aldus de bondscoach.

Oranje begint het EK op zondag 16 juni om 15.00 uur in Hamburg tegen Polen. Daarna wachten Frankrijk en Oostenrijk in de poule.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!