Driessen prikkelt Koeman met Frenkie-vraag: 'Hoop is uitgestelde teleurstelling'

29 mei om 18:08

Bondscoach Ronald Koeman heeft er vertrouwen in dat Frenkie de Jong nog op tijd fit raakt voor het EK. Woensdag werd bekend dat de Barça-spelmaker zoals verwacht bij de definitieve selectie van het EK zit, ondanks zijn blessure. Koeman vertelde eerder dat hij een uitzondering maakte voor de man die het verschil kan maken.

Valentijn Driessen stelde de vraag of Koeman voor spelers kiest die in vorm zijn of spelers die hem hoop geven. "Hoop is uitgestelde teleurstelling, zo werd mij altijd geleerd", aldus de journalist. Koeman reageert daarop. "Ik heb aangegeven dat Frenkie de Jong voor mij een hele geweldige speler is en als hij fit is, ja… Binnen de 26 kun je dat doen. We zullen gaan zien of hij daadwerkelijk de stappen maakt naar zijn volledige fitheid. Maar nogmaals Valentijn, daar heb ik wel vertrouwen in."

Oranje begint op zondag 16 juni aan het EK, met de wedstrijd tegen Polen. Daarna wachten clashes met Frankrijk en Oostenrijk in de poule.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!