Naar Real vertrekkende Endrick barst in tranen uit tijdens laatste Palmeiras-duel

31 mei om 09:17

Endrick is in tranen uitgebarsten tijdens zijn laatste wedstrijd voor Palmeiras. De jonge aanvaller vertrekt komende zomer naar Real Madrid en kon maar moeilijk verkoppen dat dit zijn laatste wedstrijd was voor de club uit Brazilië.

Het Allianz Parque was volgeladen met supporters die afscheid wilden nemen van Endrick. Dat deden ze tijdens het duel tussen Palmeiras en San Lorenzo in Groep F van de Copa Libertadores. Het zou een bloedeloze 0-0 worden, maar het ging allemaal om de Braziliaan. Endrick kreeg in minuut zeventig een publiekswissel.

Voor aanvang van de wedstrijd brak Endrick bij het horen van het luide applaus van de Palmeiras-fans en de in mozaïek gehulde tekst ‘tot ziens’. Het was een eerbetoon voor de 17-jarige spits, die de club twee keer de Braziliaanse landstitel, twee staatskampioenschappen en een Super Cup bezorgde.

Voordat Endrick zich in Madrid meldt, staat er nog een andere verplichting op het programma. In de Verenigde Staten werkt hij de Copa América af met Brazilië.