Deze les uit de vierde klasse neemt Tijjani Reijnders nog altijd mee bij Oranje

18 juni om 12:39

Tijjani Reijnders speelde op zijn zeventiende nog in het eerste elftal van vierdeklasser CSV’28 uit Zwolle. De Oranje-international vertelt hij gedurende die periode iets heeft geleerd, waar hij op de dag van vandaag nog steeds profijt van heeft. Reijnders probeert zo min mogelijk uit de duels te komen, omdat dat op dat niveau volgens hem vaak een doodschop opleverde.

"In de vierde klasse speelden we vooral tegen clubs uit dorpen waar veel boeren waren, met alle respect natuurlijk", aldus Reijnders dinsdag op de persconferentie. "Maar dan moest je wel eens oppassen voor een doodschop. Ik heb die één keer gekregen en toen bleef ik snel uit de duels. Dat heb ik eigenlijk nu nog steeds altijd meegenomen."

Gedurende zijn profcarrière heeft hij dat altijd in zijn achterhoofd gehouden. "Als je in beweging blijft, dan kom je ook niet in de duels. Ik probeer tijdens elke wedstrijd in te spelen en door te bewegen. Ik denk niet dat ik heel snel op dit niveau een doodschop krijg, maar dat neem je zeker mee."