Mikautadze weet niet van ophouden: ex-Ajacied wederom trefzeker voor Georgië

22 juni om 16:15

Georges Mikautadze is niet te stoppen op het Europees Kampioenschap. De ex-Ajacied was wederom trefzeker voor Georgië, ditmaal vanaf de strafschopstip. Daarmee heeft hij al twee doelpunten achter zijn naam op het EK.

Tsjechië en Georgië maken er een groot spektakel van in Hamburg. Giorgi Mamardashvili houdt de Georgiërs op de been en daarmee leken beide ploegen doelpuntloos de rust op te zoeken. Tot een van de laatste acties van de eerste helft. Guram Kashia kreeg een enorme kans, maar de oud-Vitesse aanvoerder kreeg de bal er niet in. Vervolgens benaderde een Tsjechische verdediger de bal met de hand.

De VAR greep in en dus werd de bal op de strafschopstip gelegd. Niet grote ster Khvicha Kvaratskhelia ging achter de bal staan, maar Mikautadze. Zijn poging was ondhoudbaar en dus tekende hij niet alleen voor zijn tweede EK-treffer, maar ook voor de voorsprong van Georgië.

Het is de eerste keer dat Georgië actief is op een Europees Kampioenschap en tegen Turkije werd ook de eerste treffer aller tijden gescoord. Die kwam ook op naam van Mikautadze. Daarmee is hij niet alleen één van de topscorers van het EK, maar ook de EK-topscorer aller tijden van zijn land. In 27 interlands scoorde de aanvaller twaalf keer.