Samenvatting: Panama stunt in wedstrijd tegen grootmacht Verenigde Staten

28 juni om 10:05

Panama heeft voor een ongekende stunt gezorgd in de Copa América. Gastland Verenigde Staten werd in het tweede groepsduel met 2-1 over de knie gelegd. Ook werd er tweemaal een rode kaart getrokken.

Met een overwinning op Panama zou de Verenigde Staten zeker zijn van een plek in de kwartfinale. In de eerste groepswedstrijd werd makkelijk gewonnen van Bolivia en dus waren de verwachtingen hoog. Weston McKennie leek al na vijf minuten de 1-0 op het scorebord te zetten, maar zijn doelpunt werd uiteindelijk toch nog afgekeurd door de VAR.

Daarna begon de malaise voor de manschappen van Gregg Berhalter. Timothy Weah liet zich gaan en werd uiteindelijk naar de kant gestuurd met een rode kaart. Folarin Balogun scoorde vervolgens alsnog de 1-0 voor de USA, maar nog voor de rust schoot César Blackman de gelijkmaker binnen. In de tweede helft moest de VAR weer ingrijpen, maar dit keer maakte het een beslssing voor een strafschop ongedaan.

Uiteindelijk maakte Panama toch gebruik van de numurieke meerderheid en het scoorde in de 83ste minuut de 2-1. José Fajardo was de gevierde man. Toch kon de Verenigde Staten weer hopen in het slot, want na Weah pakte ook Adalberto Carrasquilla een rode kaart. In de laatste minuten kon de VS echter niet meer de gelijkmaker scoren en daarmee is de kans op uitschakeling groot. Een resultaat is nodig tegen groepshoofd Uruguay.