Samenvatting: Canada heeft genoeg aan gelijkspel en bereikt de kwartfinale

30 juni om 10:15
Laatste update: 30 juni om 10:15

Canada is erin geslaagd om de kwartfinales van de Copa América te bereiken. Het land, waar Oranje kortgeleden nog tegen oefende, had aan een punt tegen Chili genoeg om door te gaan in het toernooi. Het duel tussen Canada en Chili eindigde in 0-0. 

Dankzij de remise eindigt Canada als tweede in Groep A, achter Argentinië dat alle drie de westrijden winnend wist af te sluiten. Chili en Peru overleefden de groep niet en voor hen zit het toernooi erop.

Canada toonde al vroeg haar aanvallende intenties en probeerde via de flanken gevaarlijk te worden. Cyle Larin was het dichtst bij een treffer voor de Canadezen, maar Gabriel Arias slaagde erin zijn kopbal over de lat tikken.

Na de sterke opeingsfase van Canada kwam Chili sterker in de wedstrijd. Lange tijd leek Chili op weg naar de 1-0 voorsprong, maar kreeg na 27 minuten een enorme domper.  Suazo maakte in een tijdsbestek van een paar minuten twee niet al te handige overtredingen op Richie Laryea. Dat resulteerde in twee gele kaarten voor de speler, waardoor hij kon vertrekken.

Met een man meer op het veld slaagde Canada er niet in om tot veel kansen te komen  De spanning zat wel volop in de wedstrijd, aangezien Chili maar één treffer nodig had om boven Canada te eindigen in de groep. Chili bleef drukken in de hoop dat de bal nog één keer goed zou vallen. Dit gebeurde niet voor Chili, waardoor Canada zich mag opmaken voor de kwartfinales van de Copa América.