Samenvatting: Martinez leidt Argentinië naar groepswinst tegen Peru

30 juni om 09:45

Argentinië heeft in afgelopen nacht goede zaken gedaan in de Copa América. De ploeg wist zonder Lionel Messi, maar met een uitblinkende Lautaro Martinez groepswinnaar te worden door met 2-0 van Peru te winnen. Voor Peru betekende de nederlaag het einde van de Copa América.

Voorafgaand aan de wedstrijd in Miami was Argentinië al zeker van een plek in de kwartfinales dankzij de overwinningen op Canada en Chili. Hierdoor kon bondscoach Lionel Scaloni belangrijke spelers rust geven, waaronder aanvoerder Lionel Messi. Ondanks maar liefst negen wijzigingen in de basisopstelling, had Argentinië geen enkele moeite met Peru. Martínez opende de score in de 47e minuut door de bal koel over doelman Pedro Gallese heen te tikken.

Een gemiste penalty van Leandro Paredes in de 72e minuut voorkwam een grotere overwinning. Paredes schoot de bal tegen de paal na een handsbal van de Peruaanse verdediging. Later in de 86e minuut verdubbelde Martinez de voorsprong na een fout van de Peruaanse verdediging.

Ondanks het ontbreken van Messi, die met een blessure aan de kant zat, en Scaloni, die geschorst was, bleef Argentinië in de groepsfase zonder puntverlies. Martínez was de man van de wedstrijd en is momenteel topscorer van het toernooi met vier doelpunten.

Argentinië zal met vertrouwen de kwartfinales ingaan. Het land zal er alles aan doen om de titel te kunnen prolongeren en hun sterke vorm voort te zetten.