Samenvatting: Colombia verliest weer niet en pakt groepszege tegen Brazilië

3 juli om 11:10

Brazilië is er niet in geslaagd om als groepswinnaar door te gaan in de Copa América. De gele kanaries kwamen niet verder dan een 1-1 geljikspel en moeten het tot overmaat van ramp in de kwartfinale stellen zonder sterspeler Vinícius Júnior.

De wedstrijd tegen Colombia, gespeeld in het Levi's Stadium in Santa Clara, begon verhit. Binnen een half uur werden er al vier gele kaarten uitgedeeld. Vinícius Júnior kreeg zijn prent al vroeg in de wedstrijd na een duel met James Rodriguez. De aanvaller van Real Madrid kreeg zijn tweede gele kaart van het toernooi en is daardoor geschorst voor de kwartfinale. Het bleek niet de avond van de aanvaller, want hij claimde later tevergeefs een penalty bij de Venezolaanse scheidsrechter.

Brazilië, dat al verzekerd was van een plek in de kwartfinales, kwam nog wel op voorsprong. Raphinha schoot een vrije trap schitterend binnen. Colombia, dat al 27 wedstrijden ongeslagen is, bood echter stevig weerstand. Na een afgekeurd doelpunt van oud-Ajacied Davinson Sánchez scoorde Daniel Muñoz vlak voor rust de gelijkmaker.

In de tweede helft werd er niet meer gescoord. Door het gelijkspel eindigde Colombia als groepswinnaar en treft Panama in de kwartfinale. Brazilië, dat als tweede eindigde, speelt tegen Uruguay, dat ongeslagen is gebleven in de groepsfase.

In de kwartfinales zal Brazilië het gaan opnemen tegen Uruguay. Het duel wordt 7 juli om 03.00 uur afgewerkt en zal te zien zijn op Viaplay.