Zien: gemiste panenka van Messi zonder gevolgen voor Argentinië op Copa América

Lionel Messi miste een strafschop met een panenka, maar Argentinië ging toch door
5 juli om 06:50
Laatste update: 5 juli om 09:12

Lionel Messi heeft in de nacht van donderdag op vrijdag opgelucht adem gehaald met Argentinië. De 37-jarige ster zag zijn Argentinië met 1-1 gelijkspelen tegen Ecuador, waardoor er een strafschoppenserie nodig was om het duel te beslissen. Daarin miste Messi de eerste strafschop met een panenka op de lat, maar altijd is daar weer Emilano Martínez. De doelman van Aston Villa keerde twee strafschoppen en daardoor lonkt nu de halve finale op de Copa América voor de Argentijnen.

Lang leek het erop dat Argentinië maar negentig minuten nodig zou hebben om de halve finale te bereiken, maar niets was minder waar. Lautaro Martínez maakte de openingstreffer al in de eerste helft, maar in de extra tijd van de tweede helft was daar invaller Kevin Rodriguez met de gelijkmaker.

In de strafschoppenserie was het dus Messi die de eerste miste, maar daarna gingen er twee Ecuadoraanse strafschoppen mis. Angela Mena en Alan Minda waren de pineut. Het opvallende aan de gemiste pingel van Messi, is dat ook Cristiano Ronaldo dit overkwam met Portugal op het EK tegen Slovenië.

Argentinië speelt de halve finale tegen de winnaar van het duel tussen Venezuela en Canada. De regerend titelhouder van de Copa América maakt dus nog altijd kans op een tweede titel op rij.