Samenvatting: Canada in halve finale Copa América na strafschoppen tegen Venezuela

Bekijk hier de samenvatting van Venezuela - Canada
6 juli om 10:30

Canada heeft vrijdag op zaterdagnacht de halve finale van de Copa América weten te bereiken. Gemakkelijk ging dit echter niet. Canada won met strafschoppen van Venezuela. Bekijk hier de beelden!

In de dertiende minuut is het raak voor Canada. Jacob Shaffelburg krijgt de bal in het strafschopgebied van Venezuela en schiet de bal in de rechter onderhoek. Verder blijft het kansen regenen voor Canada in de eerste helft, maar beide ploegen zoeken de kleedkamer op met een 0-1 tussenstand. In de tweede helft is het Venezuela dat zich wat meer laat zien. Eduard Bello ontvangt een voorzet in het strafschopgebied en schiet op doel, maar de Canadese doelman Maxime Crepaeu is alert en keert de bal. In de 65e minuut is het dan toch raak voor Venezuela. Salomon Rondon scoort een fantastisch doelpunt waarbij de aanvaller de keeper van grote afstand verschalkt. Uiteindelijk is het Canada dat in de strafschoppenreeks aan het langste eind trekt en zich mag opmaken voor de halve finale. Hierbij zullen zij het gaan opnemen tegen Argentinië.