Samenvatting: Argentinië eerste Copa América finalist met scorende Messi

10 juli om 08:15

Argentinië mag zich de eerste finalist van de Copa América 2024 noemen. Canada werd met 2-0 over de knie gelegd en daarmee wacht een treffen met Uruguay of Colombia. Lionel Messi liet ook van zich horen en scoorde.

Na slechts 22 minuten was het al voor het eerst raak voor Argentinië. Een geweldige assist van Rodrigo de Paul zette Julian Alvarez één-op-één met de keeper en daar wist de spits van Manchester City wel raad mee. Het was niet de eerste keer dat beide teams tegenover elkaar stonden, want de openingswedstrijd van het toernooi zag Argentinië en Canada ook al tegen elkaar spelen.

Ook toen was het Alvarez die de score opende, maar hij deed dat pas in de tweede helft. De vroege tegengoal hielp Canada niet en kort na het fluitsignaal na de rust was het Messi die de score verdubbelde. Een afstandschot kwam plots voorbij zijn voeten en daar wist de aanvoerder wel raad mee. Messi toucheerde de bal lichtjes en zette daarmee de eindstand op het bord.