Pau Victor helpt een jong FC Barcelona aan oefenzege tegen Real Madrid

4 augustus om 08:45
Laatste update: 4 augustus om 08:48

FC Barcelona heeft in nacht van zaterdag op zondag goede zaken gedaan in de voorbereiding op het nieuwe seizoen door met 2-1 van Real Madrid te winnen. In New Yersey wisten de talenten bij beide ploegen het verschil te maken.

Ondanks de afwezigheid van spelers als Gavi, Pedri, Frenkie de Jong en Lamine Yamal bij Barcelona, en Kylian Mbappé, Jude Bellingham en Dani Carvajal bij Real Madrid, begon het duel vurig. Na elf minuten spelen werd de wedstrijd stilgelegd vanwege een hevige onweersbui. De onderbreking duurde bijna anderhalf uur, waarna het spel werd hervat.

Barcelona pakte vlak voor rust de voorsprong. Pau Victor promoveerde een voorzet van Robert Lewandowski tot een doelpunt, waardoor de ploeg van Hansi Flick met 1-0 de rust inging. Na de hervatting verdubbelde Victor de score door opnieuw een voorzet van Álex Valle binnen te glijden.

Real Madrid kwam nog terug tot 2-1 dankzij een doelpunt van invaller Nico Paz na een corner van Arda Güler, maar kon niet meer gelijkmaken. Thibaut Courtois kwam in de blessuretijd nog mee naar voren bij een vrije trap, maar het mocht niet baten.