Berghuis blijft bij Ajax ondanks interesse: contractverlenging in september?

14 augustus om 15:32

Steven Berghuis heeft bevestigd dat hij deze transferperiode bij Ajax blijft. De aanvallende middenvelder gaf aan dat er geen plannen zijn om de club te verlaten, ook niet met de komende sluiting van de transfermarkt op 2 september. Berghuis zei dit tijdens een persmoment voorafgaand aan het Europese duel met Panathinaikos.

Berghuis speelt sinds 2021 voor Ajax en zijn huidige contract loopt nog tot medio 2025. Hij gaf aan dat er al gesprekken zijn gevoerd over een mogelijke contractverlenging met Ajax-directeur Alex Kroes. "We hebben erover gesproken en in september pakken we de gesprekken weer op," aldus Berghuis. Hiermee geeft hij aan dat er na de zomerstop mogelijk nieuws komt over zijn toekomst bij de club.

De aanvaller maakte in 2021 de overstap van Feyenoord naar Ajax en kende sindsdien wisselende resultaten met de club. Hoewel zijn prestaties de afgelopen twee seizoenen werden beïnvloed door de mindere resultaten van het team, heeft hij met 32 doelpunten en 35 assists in 121 wedstrijden nog steeds indrukwekkende cijfers neergezet. Berghuis benadrukte dat hij zich richt op het huidige seizoen en pas na de transferperiode verder kijkt.